marți, 22 august 2017

Bata-te norocul....

Toata viata mea am auzit ca norocul ti-l faci singur. In cazul meu e adevarat. Nu am castigat nimic niciodata la vreun concurs, loto etc.. Si sotul meu e la fel. Dar nu-I bai, suntem ok, ne descurcam.

Ce nu ma asteptam e ca Mihu sa fie atat de norocos. Tasu zice ca norocul asta are o sursa sigura, de la un eveniment la o baita de a lui, in care s-a lasat cu o ingurgitare rapida a ceva ce doar trebuie sa iasa, nu sa si intre. Pe principiul iuteala de mana si nebagarea de seama. Eu am blocat acea amintire, cred ca va dati seama de ce.

Concluzia e ca Mihu e norocos. Foarte norocos. A castigat lotiuni solare, sedinte foto, hainute de lana, jucarii de valoare mai mica sau mai mare ( multumim inca o data, Kiddy Shop), multe si marunte sau mai mari.

Ii pica chestii asa in brate.
La propriu.

Caz concret: noi in tramvaiul 32 cu scopul precis de a ne plimba pana la Unirii. Intr-un tramvai plin, Mihu gaseste un scaun gol, se aseaza. Suntem aproape de usa. Vad un domn cu niste plase aproape de noi. Tramvaiul opreste la Liberty, se deschid usile si zvarrrrrr o nectarina se rostogoleste pe jos si se opreste langa piciorul meu. O iau si i-o returnez domnului.
-Poftiti.
 - Nu e a mea!
 Ma uit la plasele lui…
-          Nu, doamna, eu am prune!
Ne prapadim amandoi de ras. El continua:
-          Au coborat acum niste doamne, cred ca de la ele era.
Ma uit inspre usi, pac, se inchid usile si porneste tramvaiul. Ma uita la nectarine, ma uit la usi…ma uit la Mihu…scot un servetel , sterg bine nectarina si i-o intind:
-          Poftim, puiule, pofta buna!
-          Multumesc, mami!

O ia si incepe sa o rotzaie tacticos. Domnul cu plasele:

-          Doresti si o pruna?
-          Nu, multumesc.

Va las o poza cu norocosul meu. Si gandul ca daca s-a intamplat vreodata la vreo baie vreun eveniment de genul celui mentionat mai sus, oricat de neplacut ar fi pentru noi, parintii, s-ar putea sa iasa ceva bun din situatie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dati cu parerile in mine!